Nettbutikker

NettbutikkerNetthandelen øker stadig, og tar mer av markedsandelene fra de fysiske butikkene. Utvalget av nettbutikker har naturlig nok også økt betraktelig. Du kan finne alt fra nisje butikker som kun selger håndplukkede klesplagg, til nettbutikkene til store internasjonale kjeder.

For å hjelpe deg litt på vei om du ikke har funnet nettbutikken for deg enda, så presenterer vi her våre favorittbutikker:

ASOS

ASOS.com er blitt Storbritannias største nettbutikk for mote og skjønnhet med over 50.000 merkevarer. De tilbyr produkter til både kvinner, menn, barn og forskjellige tilbehør. På hjemmesiden kan du velge å søke etter spesifikke trender eller kolleksjoner, og de har en egen markedsplass hvor du kan kjøpe og selge brukte klær.

ASOS har bygget seg opp en enorm sosial media plattform og finnes på alt fra Twitter til Pinterest. Nylig har de også lansert “Fashion Finder” som gir deg muligheten til å skape og sette sammen egne antrekk.

NastyGal.com

NastyGal ble grunnlagt i 2006 og begynte som en eBay butikk som solgte varierte håndplukkede plagg. Det har fortsatt til den dag i dag, bare i en enda større skala. NastyGal teamet fortsetter å håndplukke forskjellige plagg som deretter blir solgt i stort kvantum på nettsiden. Den utradisjonelle forretningsmodellen gjør at de skiller seg ut fra mange andre konkurrenter. Som kunde kan du også lage din egen ønskeliste, og på den måten kan venner og familie enkelt se hva du ønsker deg. Nasty Gal tilbyr kun klær for kvinner.

RiverIsland.com

River Island er en britisk butikk med hovedkontor i London, og operer i de fleste internasjonale markeder. De har et stort utvalg og gode priser, kanskje en av de rimeligste aktørene, og tilbyr klær til både kvinner, menn og barn. Kjeden fikk mye medieomtale da de i 2012 ingikk en avtale med superstjernen Rihanna som designet en kolleksjon for klesbutikken.

Familie eide RiverIsland har også en interessant historie bak seg. Den ble startet i 1948 av Bernard Lewis og hans brødre. De startet med å selge frukt og grønnsaker, og seinere ull fra en liten utbombet plass etter andre verdenskrig i Londons East End. Etter hvert fikk de en egen butikk som i 1965 var ekspandert til imponerende 70 butikker. Fokuset var nå også vendt mot klær og tekstiler. Etter å ha operert under forskjellige navn ble i 1988 River Island skapt som vi kjenner det i dag.

RevolveClothing.com

Butikken ble startet av to venner i 2003 og har i dag over 300 ansatte og tilbyr over 500 merkevarer. Det er blitt en veldig populær butikk med over 30 millioner som besøker nettbutikken fra hele verden hver måned. Klær for både menn og kvinner blir tilbudt, og Revolve har også utviklet sitt eget merke. Handler du for over 100 dollar får du gratis internasjonal frakt.

UrbanOutfitters.com

Urban Outfitters er en stor amerikans kjedebutikk som ble grunnlagt i 1970 og har over 400 fysiske butikker på verdensbasis. Nettbutikken tilbyr nå også forsendelser av varer til Norge, og har et bredt sortiment av alt fra skotøy til interiør artikler. Til tross for tusenvis av varer er nettsiden enkel å orientere seg rundt. Om man kun er ute etter litt “vindushopping” eller leter etter et spesifikt plagg, kan man enkelt finne fram.